Sandijeva telesna preobrazba: Začetek

October 27, 2015
Posted in Prehrana, Vadba
October 27, 2015 Blaz Mihev PN2 CPT

Sandijeva telesna preobrazba: Začetek

Pred dvema tednoma sem spoznal zanimivega in energičnega Sandija, ki se je pred vstopom v trideseta odločil temeljito spremeniti svoj način življenja. Opustil je kajenje (bravo, Sandi!), začel se je bolj zdravo prehranjevati, v naslednjem koraku pa si želi še izboljšati svoje počutje in videz in se na splošno spraviti v boljšo telesno formo. Izziv sprejet!Ker si Sandi želi oblikovati telo in spremeniti način življenja tako, da bo sprememba vzdržna na dolgi rok in ne želi samo instant rezultatov, ki hitro izhlapijo, sva hitro našla skupen jezik.

Opravila sva meritve telesne teže, obsegov in izračunala indeks telesne mase ter testirala njegovo gibljivost, moč in vzdržljivost. Prek poglobljenega pogovora in obrazcev mi je dal podatke, ki jih potrebujem za izdelavo vadbenega in prehranskega načrta. Po analizi vsega skupaj sem zanj pripravil predloge, ki sva jih skupaj pregledala in določila področja, ki jim bova posvetila posebno pozornost, zadala sva si kratkoročne – 14-dnevne in dolgoročne cilje.

Cilj: zmeren napredek z dolgoročnim učinkom. Pot: prilagojena življenjskemu slogu

Določila sva tudi način prehrane, ki je povsem prilagojen njegovemu tipu metabolizma ter dinamiki hranjenja in največja posebnost je ta, da sva se odločila za prehrano brez proteinskih prehranskih dodatkov. Verjetno bova s časom pričela z dodajanjem BCAA esencialnih aminokislin, vendar le, če se bo resnično pokazala potreba po tem.

Glede na Sandijev življenjski slog sva se odločila za tri skupne jutranje povsem personalizirane treninge na teden. To so kompleksni treningi, ki so podrejeni tako zastavljenim ciljem kot tudi odpravi pomankljivosti, ki sva jih opazila med samim testiranjem. Sestavljeni so iz dela visoke aktivnosti HIIT in vaj za moč in gibljivost. Dva dodatna treninga na teden Sandi opravi sam v naravi v obliki teka ali hoje s pospešenim tempom v hrib.

Prvi rezultati so že tu

Danes sva opravila četrti skupni trening in njegov šesti trening  in moram povedati, da sem neverjetno zadovoljen z rezultatom. Sandijeva moč se zelo hitro veča, kar vidi predvsem pri sklecah. Teh je na prvem testiranju naredil 8, danes pa kar neverjetne 2 seriji po 15 in eno serijo celo s 16 sklecami. Ja, prav ste prebrali: šestinštirideset sklec! Burpeejev je na začetnem testu naredil 10 sedaj jih naredi že 14 itd.

V začetku naslednjega tedna imava zopet merjenje in testiranje. Takrat bom z vami spet delil dobre novice o njegovem napredku.

, , , , , , , ,