Blaž & No stress v kuhinji – Razbijamo mite o (ne)zdravi prehrani

October 5, 2016
Posted in Prehrana
October 5, 2016 Blaz Mihev PN2 CPT

Blaž & No stress v kuhinji – Razbijamo mite o (ne)zdravi prehrani

1. prehranska delavnica: “Prezaposleni, da bi zdravo jedli”
sobota, 29. 10. 2016, od 9h do 12h
termin prestavljen na soboto, 12. 11. od 9h do 12h

V No stress centru v letošnji sezoni organiziram serijo tematskih delavnic o prehrani. Cilj sklopa delavnic je dokazati, da je tudi v hitrem tempu mestnega življenja mogoče jesti zdravo in polnovredno … in vam pokazati, kako to doseči v praksi, brez poseganja po prehranskih dopolnilih in nadomestilih.

Da bi odgovorili na čim več konkretnih zagat in vprašanj ter vam podali nasvete, ki vam bodo koristili v vsakdanjem življenju, bomo v vsaki delavnici obdelali enega od številnih mitov o (ne)zdravi prehrani. Ti v resnici večinoma niso nič drugega kot izgovori in “olajševalne okoliščine”, s katerimi sicer nenamerno – zaradi pomanjkanja znanja in informacij, površnih nasvetov s spleta ali slabih izkušenj prijateljev – sami sebi otežujemo pot do bolj zdrave prehrane, s tem pa tudi do bolj polnega in zadovoljnega življenja.

V prvi v seriji 3-urnih delavnic bomo v roke vzeli enega najpogostejših izgovorov. Gotovo ste slišali ali celo uporabili tudi sami. Nekako takole gre:

“Pa nimam jaz zvečer časa še kuhat.” ali pa: “Kako naj jem zdravo, če pa v službeni menzi kuhajo samo /vstavi naključno jed/?”“Lahko je njemu, ki gre lahko med kosilom domov; kaj pa jaz, ki vedno jem kar za računalnikom?” … “Preveč imam v glavi, da bi razmišljala še o tem, kaj bom jedla naslednji dan.”

Zvenijo znano, kajne? Vsi zgornji in podobni izgovori temeljijo na istem mitu: da je za zdravo, polnovredno prehrano potrebnega veliko časa in energije, ki nam ju v prenatrpanem vsakdanu že tako vedno zmanjka. Na delavnici bomo pokazali, da ni tako; da lahko prav vsak med nami zase in za svoje najdražje vsak dan pripravi zdrave, polnovredne obroke.

Delavnica bo sestavljena iz štirih delov:

  1. del: Uvod v prehrano
  • Makro hranila: kaj pomenijo in zakaj so pomembna?
  • Mikro hranila: kaj pomenijo in zakaj so pomembna?
  • Diete da ali ne? … in zakaj.
  1. del: Optimalna sestava obroka za posameznika
  • Kako si brez napora sestaviti uravnotežen obrok?
  • Kako izbrati in sestaviti uravnotežen obrok po svoji meri v menzi ali restavraciji?
  • Ali je lahko uravnotežen obrok tudi, če ne jem enega izmed makro hranil? Kako ga sestavim?
  1. del: Razbijamo prehranske mite

Proteini, maščobe, mleko, rastlinska hrana, voda, sadje … so dobri ali slabi? Jih je lahko preveč? Kdaj jih je premalo? Kateri so najbolj razvpiti prehranski miti in zakaj so samo miti …

  1. del: Vprašanja in odgovori

Odgovori na vaša vprašanja, s katerimi bomo poskušali nasvete kar najbolj približati vaši konkretni situaciji.

Na delavnici vas bodo čakali čaj in zdravi prigrizki.

Cena delavnice je 39 EUR, člani No stress centra pa imate 10 % popust. Za prijavo nam pišite na blaz@nostresscenter.com.

, , , , , ,