Proteinske ploščice so super spremljevalec na poti, ko nas ujame lakota. Lahko pa so tudi super malica. Super lahka priprava in odličen okus.
2 merici proteinskega praška z okusom vanilje
120 ml ovsene moke
360 ml mandljeve moke
240 ml narezanih mandljev
120 ml bučnih semen
240 ml napihnjenih riževih zrn
2 žlici mandljevega ali arašidovega masla
2 žlici medu
180 ml mandljevega mleka
1/2 žličke vaniljevega ekstrakta
100 gr črn čokolade
Čokolado raztopimo nad paro. Med tem zmešamo v posodici vse suhe sestavine in v drugi posodi vse mokre sestavine razen čokolade, združimo suhe in mokre sestavine dobro premešamo in damo na pladenj, prekrijemo s peki papirjem in razvaljamo v ploščo cca. 1,5 cm debeline. Odstranimo peki papir prelijemo s stopljeno čokolado in damo za 24 ur v hladilnik. Po 24 urah vzamemo iz hladilnika in razrežemo na 20 enako velikih delov, ki jih lahko shranimo v hladilniku v zaprti posodi do 10 dni ali pa v skrinji do 3 mesecev.
Vsaka ploščica vsebuje:
185 kcal
19gr Proteinov
9 gr OH
9 gr Maščob