Generične diete in copy-paste prehranski načrti ne delujejo na dolgi rok, saj je vsak metabolizem drugačen. Zato vsaka trenutna izguba teže in navidezno hujšanje hitro splahnita, kar potem vodi v frustracijo in obup.

Pogosto slišimo, da je prehrana zaslužna za 80 % uspeha pri oblikovanju telesa in hujšanju. Kar je res. Res pa je tudi, da ni vsak način prehrane primeren za vsakogar. Kolikor je ljudi, toliko je namreč tudi različnih metabolizmov, ki se različno odzivajo na različna hranila, ki jih vnesemo v telo. Ravno zato nam nešteto diet, ki naj bi pomagale pri boju s kilogrami, ne pomaga prav dosti. Za kratek čas mogoče celo delujejo, a če želimo dolgoročne in trajne rezultate, moramo spremeniti način prehrane in odnos do hrane.
Zato moji prehranski načrti NISO diete, ampak celostni načrti prehrane, ki izhajajo iz življenjskega sloga in telesnih značilnosti posameznika ter se osredotočajo na pravilno razporeditev hranil skozi dan. Pri njihovi sestavi upoštevam najnovejše raziskave na področju prehrane, ki poskrbijo za uravnotežen vnos makro in mikro hranil, in se izogibam prehranskim dodatkom.
Ker pa najboljši rezultat zagotavlja pravilna prehrana v kombinaciji z gibanjem lahko več o tem preberete TUKAJ.