Čičerikin tofu je odlična alternativa klasičnemu sojinemu tofuju. Z 17 grami vlaknin in 19 grami proteinov na 100gr izdelka je visoko proteinsko živilo.
Potrebujete:
1 skodelico čičerikine moke
1 žličko soli
1 žličko kurkume
4 skodelice mrzle vode
Priprava:
- Čičerikino moko prepražite na srednjem ognju, do rahle spremembe barve na zlato rumeno, potem jo presujete v suho posodo in pustite par minut, da se ohladi.
- Dodate sol in kurkumo ter dobro premešate.
- Med stalnim mešanjem dodate, skodelico hladne vode in stepete v gladko zmes.
- Na štedilnik pristavite posodo in vanjo vlijete 3 skodelice vode in med mešanjem dolijete zmes čičerikine moke in vode.
- Na zmernem ognju segrevate in konstantno mešate, ko zmes zavre zmanjšate ogenj in na nizkem ognju med mešanjem kuhate še nekaj minut, do konsistence, ki spominja na zelo gost puding.
- Zmes prelijemo v namaščen model in pustimo, da se ohladi in strdi (najbolje čez noč).
Tofu potem vzamemo iz modela in ga lahko uporabljamo kot klasičen tofu v solatah, testeninah ali pa kot samostojno jed.
Pa dober tek 🙂
Blaž