4 Veganske pomake za vse, ki želite oblikovati telo in razvajat svoje brbončice.

December 23, 2016
December 23, 2016 Blaz Mihev PN2 CPT

4 Veganske pomake za vse, ki želite oblikovati telo in razvajat svoje brbončice.

Veganske pomake iz različnih stročnic so odličnega okusa in zvezde vsake zabave ali praznovanja. Najbolje pa je, da so super dobri in primerni za vse tudi tiste, ki želite izgubiti maščobe saj so polni proteinov in kvalitetnih maščob, ki pomagajo pri hujšanju in krepitvi mišic.

POMAKA IZ PINTO FIŽOLA (belo-rjav lisast fižol) in KUMINE

2 Žlici olivnega olja
1 bela čebula nasekljana
1 1/2 mlete kumine
1/4 žličke kajenskega popra (lahko več po okusu)
2 konzervi 400 gr vloženega pinto fižola ali 200gr suhega fižola (namakamo 12 ur in potem skuhamo do mehkega)
120 ml jušne osnove
Sok ene limete
sol, poper

Čebulo popražimo na olju do zlate barve, dodamo 1 žlico kumine in kajenski poper in popražimo še 1/2 minute. Pustimo minutko, da se malo ohladi potem pa damo vse sestavine v blender in zmiksamo do gladke konsistence (za bol tekočo pomako lahko dodate več jušne osnove)

POMAKA IZ ČRNEGA FIŽOLA S KORIANDROM

Odlična, sveža pomaka, ki nikogar ne pusti ravnodušnega!

2 400 gr konzervi črnega fižola ali (200 gr suhega in potem namočenega in skuhanega črnega fižola)
80 ml jušne osnove
2 stroka česna
Sok ene limete
Ščepec soli
1/2 žličke kajenskega popra (lahko seveda več, po okusu)
Za pest nasekljanega koriandra
1 mlado čebulo

Vse skupaj damo v blender in zmiksamo do popolnoma gladke mase (za redkejšo pomako dodamo več jušne osnove). Gostejšo pomako lahko uporabite tudi kot namaz za v sendviče 😉

POMAKA IZ BELEGA FIŽOLA Z ROŽMARINOM (FIŽOLOV HUMUS).

2 400 gr konzervi ali 200 gr suhega (namočenega 12 ur in kuhanega) belega fižola
1 velika žlica svetlega tahinija
60 ml jušne osnove
3 žlice balzamičnega kisa
2 stroka česna
1 žlica nasekljanega svežega rožmarina

Vse sestavine zblendamo v gladko konsistenco in jih potem pustimo v hladilniku stati vsaj 45 min da se okusi povežejo.

HUMUS

2 400 gr konzervi čičirike ali 200 gr suhe (namočene 24 ur in kuhane)
2 žlici tahini paste
1 dcl olivnega olja*
sok 1 limone
sol
60 ml jušne osnove**

Čičeriko olupimo (ni nujno je pa zelo priporočljivo saj ni primerjave v namazu iz neoluščene in oluščene čičerke). Vse sestavine damo v blender razen jušne osnove, **jo dodajamo po potrebi za konsistenco, in blendamo do povsem gladke mase.

*lahko ga daste več ali manj glede na okus in želeno konsistenco.

 

Vse stročnice v konzervah najdete v BIO prodajalnah Kalček.

Ps: Ko pomake pripravite jih fotografirajte in objavite na instagramu s hastagoma #mojnostress #blazmihevcpt ali na facebooku in v opisu uporabite enaka hastaga in tegajte @blazmihevcpt in mogoče prav vas čaka majhno presenečenje 😉

 

Dober tek in veliko zabave ob pripravi.

Blaž Mihev

, , , , , , ,